Site Rengi

26.09.2020 Çanakkale, Çanakkale İli Portalı
Çanakkale | Çanakkale Tanıtım | Çanakkale Bilgiler

Suna Keskin (Çanakkale- Sanatçı)

Suna Keskin (Çanakkale- Sanatçı)

suna-keskin

Suna Keskin 30 Ağustos 1940 Biga’da dogdu. Akademik eğitimini, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Grafik bölümünden aldı. Amatör olarak Akademi Tiyatrosu’nun çalışmalarına katıldı. Burada amatör olarak, tiyatro oyunculuğu yapmaya başladı. Daha sonra Haldun Dormen’in teşvikiyle “profesyonel tiyatroya” başladı. 1963 yılında Dormen Tiyatrosu’nda ‘Montserrah’ ve ‘Şahane Züğürtler’ adlı oyunlarla profesyonel oldu. Eşi, Erol Keskin’de akademi mezunuydu. Akademi Tiyatrosu’nda yönetmen olarak görevliydi. Kendisiyle orada tanıştı. Haldun Dormen’le yıllarca beraber çalıştı. Daha sonra, Dormen Tiyatrosu’nun, o yıllardaki ilk kapanışı ile, herkesin yolu ayrıldı. Gruptan Erol Günaydın, Erol Keskin, Hadi Çaman ile birlikte, Gen-Ar Tiyatrosu’nu kurdu. İki yıl beraber çalıştılar. Bu tiyatroda birçok oyun sergilediler. Sergiledikleri oyunlar arasında, Çorbamdaki Kız ve Yolcu gibi oyunlar vardı. Sonraki yıllarda, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu’nda, arkasından da, Pekcan Koşar’la tiyatro çalışmaları yaptı. 15 sene Enis Fosforoğlu ile beraber çalıştı. Bu topluluğun tüm oyunlarında oynadı. Tiyatro hayatı boyunca, yaklaşık 50’ye yakın oyunda oynadı. 2004 yılından, Hadi Çaman’ın vafatına kadar, (22 Eylül 2008), Hadi Çaman Tiyatrosu (Yeditepe Oyuncuları) ile beraber çalıştı. 2008/2009 sezonunda Tiyatro Kare ile çalşmaya başladı. Tiyatronun dışında 8 Sinema filmde oynadı. Oynadığı filmler arasında, senaryosunu Yaşar Kemal’in kaleme aldığı, Atıf Yılmaz’ın çektiği, Fikret Hakan ve Erol Günaydın’ın oynadığı, Güneydoğu’da kaçakçılık sorununun ele alındığı 1966 yılının dram filmlerinden Ölüm Tarlası vardır. 1975 yılında Halit Refig’in yöettiği ve baş rolleri, Müjde ar, Şükran Güngör ve Neriman Köksal oynadığı, Aşk-ı Memnu dizisinde, Peyker rolünü oynadı. Ayrıca, Avrupa Yakası dizisinde kıskanç eş, Sedef rolüyle tanınır.
Rol aldığı oyunlar
Aşka 103 Adım : Neil Simon – Tiyatro kare – 2012
Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun : Hatice Meryem – Tiyatro kare – 2011
Çelik Manolyalar : Robert Harling – Tiyatro kare – 2010
Bu Da Benim Ailem : Sandberg+Firner – Tiyatro kare – 2009
Aşkın Yaşı Yoktur : Alfonso Paso – Yedi Tepe Oyuncuları – 2007
Son Perde : Cahit Atay – Yedi Tepe Oyuncuları – 2004
Tıpkı Sen Tıpkı Ben : Haluk Işık – Yedi Tepe Oyuncuları – 2003
Hisse-i Şayia : Ahmet Nuri Sekizinci – Yedi Tepe Oyuncuları – 2002
Çorbamdaki Kız : Terence Frisby – Genar Tiyatrosu – 1968
Yolcu : Nazım Hikmet – Genar Tiyatrosu – 1967
Montserrah
Şahane Züğürtler : Dormen Tiyatrosu – 1963

Filmografisi

  • Mavi Gözlü Dev – 2007
  • İki Arada Aşk – 2005
  • Üç Kadın – 2005
  • Yadigar – 2004
  • Aktör Eskisi – 2004
  • Sil Baştan – 2004
  • Avrupa Yakası – 2004
  • Bir Tatlı Huzur – 2002
  • Dünya Varmış – 2001
  • Mutluyüz Ailesi – 2001
  • Uzaydan Adam Çıkmaz – 1999
  • Şen Olasın Nuri Bey – 1993
  • Elif Ana – Ayşe Kız – 1987
  • Çekiç ve Titreşim – 1979
  • Aşk-ı Memnu – 1975
  • Babaların Günahı – 1973
  • Büyük Bela – 1972
  • Üç Sevgili – 1972
  • Kopuk – 1972
  • Tatlı Dillim – 1972
  • Geldi Sevdi Vurdu – 1971
  • You Can’t Win ‘Em All – 1970
  • Köye Dönen Yosma – 1970
  • Dertli Gönlüm – 1968
  • Kozanoğlu – 1967
  • Ölüm Tarlası – 1966
  • Vahşi Gelin

http://tr.wikipedia.org/wiki/Suna_Keskin

Google Aramaları:

  • çanakkaleli ünlüler

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
Yandex.Metrica